Responsive image

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αγαπητοί Συμφοιτητές,
Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι Καθηγητές,

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό σας υποδεχόμαστε στο 26ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας – ΕΣΦΙΕ & 14ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών, το οποίο φέτος φιλοξενείται στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 15-17 Μαΐου 2020.

Τα τελευταία 25 χρόνια το ΕΣΦΙΕ χτίζει γέφυρες ανάμεσα στους φοιτητές Επιστημών Υγείας δίνοντας τους το βήμα να συνεργαστούν, να παρουσιάσουν τις δικές τους εργασίες, να συμμετάσχουν σε διαδραστικά sessions αλλά και να γίνουν ενεργά μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, έχοντας συμπληρώσει ένα τέταρτο του αιώνα συνεχούς παρουσίας.

Το 26ο ΕΣΦΙΕ, το 2020, στην Πάτρα, έρχεται υποσχόμενο να συνεχίσει αυτόν τον θεσμό διατηρώντας το υψηλό επίπεδο και στοχεύοντας σε νέες εμπειρίες για όλους τους συμμετέχοντες. Η Ιατρική είναι ένα απαρτιωμένο σύνολο με πολλές συνιστώσες. Έτσι και φέτος στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το 14ο Διεθνές Forum, η 24η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης, τα πολλά καινοτόμα Workshops, τα Live Surgeries και οι νέες προκλήσεις υπόσχονται ένα μοναδικό τριήμερο για όλους τους συνέδρους.

Το ΕΣΦΙΕ είναι ένα σημείο συνάντησης όχι μόνο των φοιτητών Επιστημών Υγείας της Ελλάδας αλλά και των συμφοιτητών μας από το εξωτερικό. Έτσι, για ακόμη μια φορά διατηρούμε την εξωστρέφεια και τη θέληση να υποδεχθούμε στην όμορφη Πάτρα ένα πλήθος φοιτητών και καθηγητών του εξωτερικού ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις και να ενδυναμώσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις.

Τέλος, το μεγαλύτερο ευχαριστώ και τα περισσότερα συγχαρητήρια ανήκουν στην ομάδα του Παραρτήματος Πατρών της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας – ΕΕΦΙΕ, η οποία ονειρεύτηκε, ενθουσιάστηκε και εργάσθηκε ώστε το 26ο ΕΣΦΙΕ να γίνει πραγματικότητα για όλους εμάς.

Το 2020, η καρδιά των φοιτητών Ιατρικής χτυπάει στην Πάτρα ! Ελάτε μαζί μας στην κορυφαία συνάντηση της χρονιάς !

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Στέργιος Δημ. Νασίκας
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 26ου ΕΣΦΙΕ
Φωτεινή Κοσμοπούλου
Επίτιμη Πρόεδρος 26ου ΕΣΦΙΕ & 14ου Διεθνούς Forum

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αγαπημένοι μας φοιτητές,

Η σοβαρή, αναγνωρισμένη και αξιέπαινη πρωτοβουλία σας από ετών οδήγησε σε ένα Συνέδριο το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για τους Φοιτητές Ιατρικής της Ελλάδας αλλά και για εμάς, τους δασκάλους σας.

Είναι μεγάλη μας χαρά που συνεχίζετε με πάθος το σοβαρό και υπεύθυνο θεσμό της διαρκούς εκπαίδευσης, καθώς βοηθά πρωτίστως εσάς να αντιλαμβάνεστε ότι, κάθε επιστήμη, και ιδιαίτερα η Ιατρική, απαιτεί συνεχή ενημέρωση και επικαιροποίηση της γνώσης.

Η διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας τα τελευταία έτη δεν άφησε ανεπηρέαστο τον κλάδο της Ιατρικής, δημιουργώντας έτσι καινούργιες προκλήσεις. Κάθε χρόνο το συνέδριο παρουσιάζει εξελισσόμενη δυναμική που σχετίζεται άμεσα με την ενεργό δική σας συμμετοχή και την παρουσία των Καθηγητών σας που σας καθοδηγούν.

Αυτή τη χρονιά, η διοργάνωση του 26 ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας – ΕΣΦΙΕ, στην Πάτρα, αξιολογείται ιδιαίτερα θετικά από τη Σχολή και το Πανεπιστήμιο μας. Το Παράρτημα Πατρών της ΕΕΦΙΕ, αξιοποιώντας τη δυναμική παρουσία του, αναλαμβάνει για τρίτη φορά τη διοργάνωση αυτού του Πανελλήνιου εγχειρήματος και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για την επιτυχία που του αρμόζει. Στόχος όλων μας είναι το υψηλό επίπεδο γνώσης, η ακαδημαϊκότητα και τα αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον σας.

Σας συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία σας, σας ευχόμαστε από καρδιάς επιτυχία και μην ξεχνάτε ότι η Ιατρική απαιτεί πάθος, προσήλωση, υπομονή, επιμονή, θυσίες, αγάπη για τον άνθρωπο, ομαδική δουλειά και θάρρος. Σας τα ευχόμαστε όλα !

Εκ μέρους της Επιστημονικής Επιτροπής του 26 ου ΕΣΦΙΕ

Κυριαζοπούλου Βενετσάνα
Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής 26ου ΕΣΦΙΕ Πρύτανις Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγήτρια Παθολογίας – Ενδοκρινολογίας Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών
Γώγος Χαράλαμπος
Αντιπρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπή 26ου ΕΣΦΙΕ Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Διευθυντής Παθολογικού Τομέα Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών